Zamiast rzucać się na sprzątanie, wybierzmy wspólne gotowanie

Czytaj dalej
Fot. mat. nadesłane
Gabriela Bogaczyk

Zamiast rzucać się na sprzątanie, wybierzmy wspólne gotowanie

Gabriela Bogaczyk

Agnieszka Filiks, szefowa kuchni w „Willi Filiks” w Nałę-czowie, podsuwa inspiracje na świąteczne smaki i opowiada o pasji do gotowania. Jej restauracja znalazła się w prestiżowym „Żółtym przewodniku. Gault&Millau Polska 2019”.

Jakie pamięta pani pierwsze smaki i zapachy ze świątecznego stołu?

To na pewno pachnąca kapusta gotująca się na pierogi. Do tego dochodzi również zapach grzybów, zbieranych w lesie z tatą, bo bardzo lubiłam jeździć z nim na rowerze. Pamiętam jak później te grzyby nabijałyśmy z siostrą na nitki, wieszałyśmy i suszyłyśmy.

Pozostało jeszcze 92% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Gabriela Bogaczyk

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.