Zamiast rzucać się na sprzątanie, wybierzmy wspólne gotowanie
Agnieszka Filiks, szefowa kuchni w „Willi Filiks” w Nałę-czowie, podsuwa inspiracje na świąteczne smaki i opowiada o pasji do gotowania. Jej restauracja znalazła się w prestiżowym „Żółtym przewodniku. Gault&Millau Polska 2019”.
Jakie pamięta pani pierwsze smaki i zapachy ze świątecznego stołu?
To na pewno pachnąca kapusta gotująca się na pierogi. Do tego dochodzi również zapach grzybów, zbieranych w lesie z tatą, bo bardzo lubiłam jeździć z nim na rowerze. Pamiętam jak później te grzyby nabijałyśmy z siostrą na nitki, wieszałyśmy i suszyłyśmy.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień