![Patrycja Machałek od lat zbiera przepisy na przetwory. Sama je uwielbia. Jak ma zły humor, je łyżkę czekośliwki i humor jej wraca](https://d-pt.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/36/1e/5d39f0112b564_o,size,1088x550,opt,w,q,71,h,fa9088.jpg)
Domowe przetwory to zamknięte w słoiku smaki natury. Do ich przygotowania zachęca Patrycja Machałek, autorka książki „Przetwory z pomysłem” wydanej przez krakowski Znak.
Po co przetwarzać żywność, skoro świeże owoce i warzywa są dostępne cały rok?
Ponieważ to świetna zabawa. A sezonowe dary natury są najbardziej wartościowe i najpyszniejsze. Wystarczy porównać truskawki, które zjadamy w czerwcu z tymi listopadowymi. To inne owoce.
Pomyślałam: Marmolado z pomarańczy, zasługujesz na to!
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień