Nie wyrzucaj jedzenia po świętach do kosza. Przynieś je do Jadło&Dzielni

Czytaj dalej
Fot. Wojciech Alabrudziński
Joanna Chrzanowska

Nie wyrzucaj jedzenia po świętach do kosza. Przynieś je do Jadło&Dzielni

Joanna Chrzanowska

Rocznie marnujemy dziewięć ton żywności. Wyrzucaniu jedzenia do kosza sprzyjają święta. Wojciech Grabczewski stworzył we Włocławku punkt, w którym można zostawić produkty spożywcze.

To co nam zbywa, może przydać się innym. Statystyki ogólnopolskie są zatrważające. 235 kilogramów - tyle zmarnowanego jedzenia przypada na Polaka. W całej Unii Europejskiej stawia nas to na piątym miejscu.

Emerytowany policjant, który uwielbia gotować

Skalę problemu doskonale rozumie włocławianin Wojciech Grabczewski - przedsiębiorca, z zamiłowania kucharz i emerytowany policjant.

235 kilogramów - tyle zmarnowanego jedzenia przypada na Polaka. W całej Unii Europejskiej stawia nas to na piątym miejscu. Zobaczcie, jakie sposoby na niemarnowanie jedzenia ma włocławianin Wojciech Grabczewski. 

Zapraszamy do lektury. 

Pozostało jeszcze 83% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Joanna Chrzanowska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.