
Reporterzy TVN zajęli się sprawą, o której mało się mówi. Chodzi o nielegalny ubój chorych krów, z których mięso trafia potem na stoły konsumentów. Informacja, jaką dostali, dotyczyła ubojni w Kalinowie, rodzinnej firmie działającej od wielu lat. Zakład przerabia także mięso na wędliny.
Nieapetyczna na kebaby
Aby zobaczyć wszystko z bliska, reporter Patryk Szczepaniak zatrudnia się w tym zakładzie. Chce pracować na nocną zmianę.
Reporter pracuje z ukrytą kamerą. Najpierw na rozbiorze, stwierdza, że po nocy do przerobienia są cuchnące półtusze, które starsi pracownicy każą mu oczyszczać z „farfocli”.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień