Z wielką dumą przedstawiamy wyjątkowo uzdolnione uczennice ze Szkoły Podstawowej w Sobótce. Dziewczyny od kilku lat łączy zamiłowanie do kulinarnych eksperymentów.
Gotują zdrowo, pysznie i kolorowo. W ich jadłospisach nie ma miejsca na puste kalorie. Posiłki są pełnowartościowe, przemyślane i kompletne. Olga, Ania i Basia to trzy bardzo żywiołowe, energiczne, mądre i radosne dziewczyny. Ich pasję do gotowania wspierają mamy, które świetnie gotują, dzieląc się wszelkimi metodami z córkami.
Kulinarny rozwój uczennic wspiera także wychowawca klasy Agata Brandt, która od czterech lat kibicuje dziewczynkom. Trzy lata temu Olga, Ania i Basia zwyciężyły w konkursie „KidsCookBook”, pokonując kilkadziesiąt szkół z całej Wielkopolski.
Co najmniej cztery razy w roku razem z klasą przygotowują posiłki. Zorganizowano nawet warsztaty kulinarne z Tomaszem Ptakiem, uczestnikiem programu Hell’s Kitchen.
Zobacz ich przepis na naleśniki ze szpinakiem, serem feta i kurczakiem