Krzysztof Zając

Cukier poniżej 2 zł/kg i jeszcze może stanieć! Po co nam cukier? Bo krzepi!

Cukier poniżej 2 zł/kg i jeszcze może stanieć! Po co nam cukier?  Bo krzepi!
Krzysztof Zając

W zeszłym tygodniu jedna z sieci małych marketów sprzedawała cukier w promocyjnej cenie 1,69 zł za kilogram. Takich cen nie było w mieście od wielu lat. Promocja wprawdzie się skończyła i za torebkę „słodkiego zabójcy” trzeba już płacić 1,99 zł, ale to i tak wyjątkowo niska cena.

Ostatnio tak tani cukier był w łódzkich sklepach w 2014 roku, gdy również w większości marketów kosztował poniżej 2 zł.

Właściciel małego sklepu przy ul. Legionów, który cukier kupuje wprost od producenta, również za kilogram żąda 1,99 zł.

- Teraz jest duży popyt, bo ludzie szykują wypieki naświęta, a cena do zakupów zachęca, ale cukier jeszcze może stanieć, tyle że po Wielkanocy, bo od jesieni Unia Europejska przestała rządzić jego produkcją i nie będzie już żadnych ograniczeń - zapowiada.

W dalszej części artykułu m.in.:

* Gdzie cukier można kupić najtaniej 

* Dlaczego ceny cukru spadają 

Pozostało jeszcze 68% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Krzysztof Zając

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.