
W 2019 roku zjemy jeszcze mniej mięsa niż w roku obecnym. Podobno zasmakuje nam owoc o smaku... wieprzowiny, urzekną probiotyczne kiszonki i oczaruje olej z konopi.
Hitem mijającego roku 2018 było tak zwane superfood, czyli naturalne produkty zawierające bogactwo odżywczych wartości. Na liście najpierw znalazły się jagody goi, nasiona chia, jadalna cibora, orzechy tygrysie i matcha, odmiana zielonej herbaty. Zaraz potem dołączono do niej polskie superfood, czyli aronię, brokuły, chrzan, czosnek, dynię i czarne jagody. Oczywiście, termin superfood ukuli spece od marketingu i dietetycy szybko zaczęli mówić, że to nie żywieniowy hit, tylko mit, ale przecież nikomu nasiona chia nie zaszkodziły...
Hitem mijającego roku 2018 było tak zwane superfood. Na co przyjdzie czas w 2019? Przeczytaj w tym artykule
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień